Szentmise a "Szabihídon"
SZEMlélek 2019. július 24.

Szentmise a "Szabihídon"

Négy nyári hétvégén a gyalogosoké a Szabadság híd – most hétvégén egy különleges, szabadtéri szentmisének is helyszínt ad.

szabihid1.jpg

Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes nem az ötletadója, csak a "kivitelezője" a nagyszerű kezdeményezésnek, amelynek hátteréről és üzenetéről beszélt.

- Gyönyörű alkalom lehet ez a fiataloknak, a családosoknak, a közösségeknek, az ének- és zenekaroknak, minden budapestinek, hogy együtt ünnepeljük az Eucharisztiát. Remek alkalom lehet, hogy az életképes, normális keresztények felkínálják azt a többletet, amit Jézus ad nekünk hitünkön keresztül.

Az oltár a jelenlegi tervek szerint a budai hídfő közelében lesz.

- A nap Pest felől süt majd, az én szemembe, hogy mindenki másnak gyönyörű látvány lehessen a háttér, a sziklakápolna a kereszttel és a Gellért-heggyel. Tudjuk, hogy a természetnél, amit maga a jó Isten épített, nincsen szebb katedrális. Minden emberi építmény halvány másolata a teremtett világnak, ez is fontos üzenete az eseménynek.

Sajgó Szabolcs a helyszín különlegességének apropóján kiemelte, minden hívő a látható és a láthatatlan között tartós híd lehet, megjelenítve Isten csodáját, életét, kegyelmeit azok felé, akik távol vannak Tőle. Fantasztikus dolognak tartja, hogy az ország fővárosában a Szabadság hídon ünnepelhetjük Istentől kapott szabadságunkat.

A jezsuita szerzetes bízik abban, hogy sok ismerős találkozik majd össze a hídon, ünnepelve, örömmel merülve együtt Isten jelenlétébe.

- Bízom benne, hogy a profánnak látott világ szent jellegét ez az esemény is segít tudatosítani. Hiszen csak egy világ van, és ez Isten világa.

A szentmise július 28-án délelőtt 9 órakor lesz a Szabadság hídon.

(Forrás: facebook)

süti beállítások módosítása