"Én vagyok a szem, ő a láb"
SZEMlélek 2019. július 25.

"Én vagyok a szem, ő a láb"

Egy vak férfi és egy mozgáskorlátozott nő együtt járnak túrázni - erre külön nem lennének képesek. Trevor a hátán viszi Melanie-t, a lány pedig 'elmeséli' neki a tájat.

tura2.jpg

Hogy mire képes a csapatmunka, a barátság és az életigenlés, azt Melanie Knecht és Trevor Hahn története mindennél meghatóbban példázza. A fiatal nő egy születése óta meglévő gerinc-rendellenesség miatt nem tud járni - egész életében kerekesszékre szorul.

A férfi öt évvel ezelőtt zöld hályog, vagyis glaukóma következtében megvakult, pedig mindig imádta a természetet, nagy túrázó volt.

Ez a két ember egy terápiás csoportban találkozott, és néhány beszélgetés után megszületett az ötlet: fogjanak össze, ás járjanak együtt túrázni Colorado festői hegyein-völgyein át. "Én vagyok a szem, ő a láb" - összegezte a dolog lényegét Melanie, és a dolog, úgy tűnik, remekül működik.

A két fiatal autóval megy el a megcélzott túraútvonal elejére, ott Trevor a hátára kapja Melanie-t, és mennek is árkon-bokron át. Melanie beszívja a friss levegőt, gyönyörködik a tájban, élvezi, hogy "mozoghat". Cserébe ő irányítja Trevort, mondja, hova lépjen, és elmeséli neki, milyen gyönyörű helyeken járnak, hol, mit lát éppen.

tura4.jpg

- A legjobb az egészben az, hogy együtt képesek vagyunk megtenni azt, amit külön-külön nem tudnánk. Olyan jó érzés, amikor Melanie nevet, mert tudom, hogy ebben én segítettem neki - mondja Trevor.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

süti beállítások módosítása