Darvas Szilárd: A börtönben is emberek vannak
SZEMlélek 2019. július 26.

Darvas Szilárd: A börtönben is emberek vannak

Egy hónappal ezelőtt tartották a IX. Országos Fogvatartotti Imanapot a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában.

img1.jpg

Az eseményen 10 büntetés-végrehajtási intézet 101 fogvatartottja vett részt a börtönlelkészekkel, börtönmisszióhoz kötődő szervezetek és gyülekezetek képviselőivel együtt. Ritkán hallani olyan őszinte, hívő megnyilvánulásokat, mint ott Baracskán.

Darvas Szilárd, a Tiszalöki Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet új börtönlelkésze mondta a börtönlelkészi szolgálatról:

A börtönben is emberek vannak, akik terheket és bűnöket hordoznak, nekik is szükségük van az evangélium üzenetének meghallására. 

Szénási Jonathan Sándor református lelkipásztor, a baracskai intézet lelkésze nyitotta meg az imanapot, melynek vezérigéje Ézsaiás próféta könyvéből szól az egybegyűltekhez: „Mi az a biztonság, amiben bízol?” Szerinte ez egy örök érvényű kérdés, amit sokszor feltesznek nekünk, amikor az ördög támad és kétségbe akarja vonni, hogy kinek van őszinte hit a szívében.  

Pont az ézsaiási történetből tudhatjuk, hogy Isten számára nincs reménytelen ember és nincs reménytelen helyzet.

A köszöntések után elkezdődtek a fogvatartottak előadásai, sokan mondták el, hogyan tértek meg, míg mások egy-egy vers elszavalásával szolgáltak. Egy sopronkőhidai rab arról tett bizonyságot, mennyire megváltoztatta az életét az, amikor rájött, hogy Isten szemében ő értékes ember.

Az előadások között igei köszöntőt mondott Böjte Csaba ferences szerzetes is. A fogvatartottaknak a reményről és az újrakezdés lehetőségéről beszélt. Hangsúlyozta a hit, a vallás fontosságát, amely a rácsok mögött élőknek kapaszkodót, egyfajta iránytűt jelent a mindennapokban. A család megtartó erejéről is szólt, az imanap végén pedig a fogvatartottak gyermekeiért mondott áldást.

Bővebben az eseményről ide kattintva olvashatnak.

Forrás és kép: reformatus.hu, BvOP

 

süti beállítások módosítása