Szexuális zaklatással vádolják Kenderesi Tamást
SZEMlélek 2019. július 28.

Szexuális zaklatással vádolják Kenderesi Tamást

Letartóztatta, de később el is engedte a dél-koreai rendőrség az olimpiai bronzérmes magyar úszót, aki azonban tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát, írja a New York Times.

kenderesi-tamas-1-1024x576.jpg

A lap szerint a dél-koreai rendőrség vasárnap hajnalban tartóztatta le egy éjszakai szórakozóhelyen, ezt a magyar csapat egyik képviselője is megerősítette, hozzátéve, az úszót elengedték, így visszatérhetett a csapathoz. A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget. A sportoló tagadta az ellene felhozott vádakat. 

A magyar szövetség az alábbi közleményt adta ki az ügyben:

„A Magyar Úszószövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszószövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.”

(Forrás: nemzetisport.hu, nytimes.com, Kép:24.hu)