Nem hagyták egyedül gyászolni az El Pasó-i merénylet áldozatának férjét
SZEMlélek 2019. augusztus 19.

Nem hagyták egyedül gyászolni az El Pasó-i merénylet áldozatának férjét

Augusztus 3-án 22 halálos áldozattal járó lövöldözés volt egy El Pasó-i áruházban. Antonio Basco és Margie Reckard 22 évig voltak házasok - a 63 éves Margie meghalt a vérengzésben.

elpaso4.jpg

Antoniónak nincsenek gyermekei, felesége halála után teljesen egyedül maradt. A búcsúztatást szervezve elmondta a vállalkozónak, hogy egyedül lesz a temetésen, de szívesen lát bárkit, aki részvétét nyilvánítaná. Az üzenetet a cég megosztotta a Facebookon, de Antonio még ekkor is azt gondolta, legfeljebb páran jönnek majd el a temetésre...

Végül még más államokból is érkeztek gyászolók: több mint hétszázan álltak sorba, hogy kifejezzék együttérzésüket, több mint 900-an küldtek virágokat szerte a világból, még Ázsiából is.

elpaso3.jpg

Mivel ennyi emberre senki sem számított, búcsúztatást át kellett tenni egy másik templomba.

Hala Hijazi San Franciscóból érkezett a temetésre.

- Antonio Basco története szívembe és a lelkembe hasított, és éreztem, el kell jönnöm El Pasóba. Meg kell mutatnunk, hogy amikor Amerika szenved, az mindannyiunknak fáj - mondta.

Margie Reckard előző házasságából született fia, Dean Reckard édesanyjára emlékezve azt mondta, hogy "mindenkit szeretett, színétől, vallásától, politikai hovatartozásától függetlenül".

Unokája, Tyler megjegyezte, hogy a temetésre mindenféle vallású emberek érkeztek mindenfelől, és hihetetlen az a szeretet és támogatás, amit tőlük kapnak.

elpaso5.jpg

Antonio Basco és Margie Reckard 22 évvel ezelőtt találkoztak Nebraskában, és együtt telepedtek le El Pasóban. Antonio azt mondja, olyan volt az életük, mint egy mese:

- Margie egy igazi hölgy volt, életem szerelme.

A temetésen az El Pasó-i rendőrség is részt vett. A Twitteren azt írták, nem gyászolhat senki egyedül, aki elvesztette hozzátartozóját a merényletben.

A temetkezési cég úgy döntött, fedezik a temetés valamennyi költségét, hogy ezzel is megpróbálják enyhíteni a tragédia fájdalmát.

(Forrás: bbc.com)

süti beállítások módosítása