Egy kis falu merész húzása
SZEMlélek 2019. augusztus 24.

Egy kis falu merész húzása

Fél éve bezárt, most újra kinyitott a kisbolt a Veszprém megyei Barnagon. Mondhatnánk, mit érdekel ez a helyieken kívül bárkit is, de ami és ahogyan történt, az lehet akár példaértékű is.


barnag.jpg

Az alig 140 lelket számláló település vezetése gondolt egy merészet, és kezébe vette a helyi vegyesbolt irányítását.

Az önkormányzat saját erőből és szinte teljesen társadalmi munkával felújította, átalakította az épületet, és új, letisztult dizájnnal nyitotta újra az üzletet. Az üzemeltetésről az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság gondoskodik.

Horváth Zoltán polgármester elmondta: az új bolt kialakításánál fontos szempont volt, hogy minél inkább környezettudatosak legyenek, ezért

a vegyesboltban nem használnak műanyag szatyrot és poharat.

Még a kávékeverő is fából van, sőt kapható még fából készült fogkefe is.

A Zöldbolt partnereként számos olyan környezetkímélő termékkel szerelték fel az üzletet, ami a mindennapokban használatos.

A boltban kaphatók helyi és környékbeli termelők, kézművesek termékei is,

ezért az önkormányzat az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület segítségével Éltető-pontot is kialakított.

Ennek köszönhetően egy helyen érhetik el a vásárlók a Vidék Minősége védjeggyel rendelkezők portékáit. Az önkormányzat tervei között szerepel az is, hogy minél több helyi és környékbeli termelővel alakítson ki együttműködést.

- Már az első napon sok vásárló érkezett a boltba a reggeli nyitást követően. Voltak olyanok is, akik leszálltak a buszról, és nem vásárolni, csak gyönyörködni jöttek. Nagyon tetszett a vevőknek, hogy a korábbihoz képest tágasabb lett a bolt, és hogy külön polca van a helyi termelőknek – mesélte Dallos Dóra üzletvezető.

(Forrás: veol.hu)

süti beállítások módosítása