Nemzetközi konferenciát rendeznek keresztény újságíróknak
SZEMlélek 2019. szeptember 02.

Nemzetközi konferenciát rendeznek keresztény újságíróknak

Budapesten, szeptember 4. és 6. között.

grave-674443_1920.jpg
Menczer Tamás államtitkár elmondta, a konferencia nemcsak vallásos embereknek szól, hanem mindenkinek, akinek fontos a keresztény kultúra megőrzése, és kíváncsi arra, hogy a kereszténydemokrácia milyen válaszokat ad a jelenlegi kihívásokra.
    
Hozzáfűzte a kereszténydemokrácia külső és belső támadás alatt áll, a külső támadást a migráció - idegen kultúrájú és vallású tömegek betelepítésének valósága és veszélye - jelenti, a belső támadást pedig a liberális felfogás, amely "annyira liberális, hogy semmilyen más értékrendet nem tűr meg maga mellett."
    
Az államtitkár szerint az elmúlt évtizedekben a liberális demokrácia képviselői kiszorítottak minden más értékrendet, így kizárólag ők mondták meg, hogy mit kell gondolni például családról, nemzetről, kultúráról, hagyományokról vagy határvédelemről. A liberális felfogás szerint mindezektől szabadulni kell, a kereszténydemokrácia szerint azonban ezek értéket jelentenek, amelyeket meg kell őrizni. A keresztény szabadság jegyében kellenek lehetőségek arra, hogy ezekről a kérdésekről beszéljünk - mondta Menczer Tamás.
    
Az államtitkár elmondta: a média felelőssége, hogy a valóságról számoljon be. Egyes csoportok próbálják szabályozni, mit lehet kimondani és mit nem, a magyar kormány szerint viszont nevén kell nevezni a dolgokat, mert csak így lehet valódi megoldásokat találni.

 

Forrás:MTI Kép:pixabay/artbejo

süti beállítások módosítása