Aki üzenetet rajzol az életedbe
Gégény István 2019. szeptember 02.

Aki üzenetet rajzol az életedbe

Megnyílt Simon András grafikusművész életmű-kiállítása.

sa2.jpg

Egy pillantás alatt felismerhető a stílusa, vonalvezetése – nem kell ehhez avatott műértőnek lenni, sok tucat grafikája ugyanis mindössze egyetlen vonalból áll –, a vonalba rejtett üzenet felfedezéséhez ennél kicsit több időre van szükség. Sőt, minél többször tekintünk rá egy-egy alkotásra, annál mélyebb rétegeket, új árnyalatokat vehetünk észre ugyanazon rajzon.

A titok talán az lehet, hogy az igazi művészet nem is a lapon látható, hanem bennünk kel életre.

Simon András sajátos lélekpostásként olyan üzeneteket közvetít egyvonalas grafikáival, amelyek igazából már belénk vannak ágyazva,

s csak rajtunk múlik, hogy a művészi rásegítéssel élve hagyjuk-e szépen zengeni a lelkünk mélyén megpengetett húrokat.

sa3.jpg

Ideje volt már egy átfogó életmű-kiállításnak, hiszen a nagypapává érett alkotó az írásművészet terepeire is elkalandozva egyszerre aligha átfogható remeket tett le arra a képzeletbeli asztalra.

Pedig mindez – látszólag – csupán vonalak sokasága. Attól válik mégis művészetté, üzenetté, hogy művészi kész és felhangolt szív együttese formálta a képekre tekintő szempárok tulajdonosai által befogadhatóvá.

sa1.jpg

A különleges kiállítás a főváros északi részén, az Árpád úti Újpest Galériában várja a látogatókat, akik Simon Andrással is találkozhatnak, beszélgethetnek, még jobban ráhangolódva a végtelen felé hívogató üzenetekre. A tárlat szeptember 21-ig tekinthető meg, vasárnap kivételével naponta 10-18 óra között.

(Fotók: Mészáros Ákos/Magyar Kurír)

süti beállítások módosítása