Egy holland politikus otthagy mindent, pap akar lenni
Dr. Fekete Ágnes 2019. szeptember 04.

Egy holland politikus otthagy mindent, pap akar lenni

A hollandiai Maastrichtban a városi tanács testületének az elnöke, Bram Pulles otthagyja politikai karrierét, belép a papi szemináriumba.

 586165.jpg

Bram Pulles állását, vezetői tisztségét otthagyva elhatározta, hogy pap lesz. Ezért belép Rolduc papi szemináriumába.. Nyilatkozata szerint "ez a döntés az ima, a személyes lelki fejlődés és egy bátor döntés eredménye, válasz a Szentháromság-Isten hívására". Bram Pulles 25 éves, és állítása szerint azért van némi fájdalom a szívében a pályahagyás miatt.

"Jó tapasztalatokat szereztem a csoporton belüli együttműködésről, de a koalíción belül, valamint a tanács és a kollégium különböző kollégáival is mindig nagyon értékesnek találtam a kooperációt. Fájdalommal jár ez a döntés, de teljes bizalommal is, hogy a helyes lépést teszem meg, ezért búcsút mondok a maastrichti politikáról. "

Amellett, hogy a városi tanács tagja volt Bram Pulles, az ifjúsági osztály koordináciüját is vezette, valamint az SP (Szocialista párt) igazgatósági tagja is volt Maastrichtban. Jack Gerats, az SP Maastricht megyei igazgatója azt mondta a hír megjelenése után, hogy nem csodálkozik, mert ismerte Pulles-t, de lépése szokatlan a mai társadalomban.

Forrás: 1limburg.nl  

süti beállítások módosítása