Párizsban tüntettek az ételkiszállító kerékpárosok
SZEMlélek 2019. szeptember 04.

Párizsban tüntettek az ételkiszállító kerékpárosok

Párizsban a napokban folyamatosa tüntetéseket szerveztek az éttermi kiszállítók, ugyanis a Delivroo, a Nagy-britanniai tulajdonú kerékpáros ételkiszállító cég árstopot rendelt el.

000_rh51s_0.jpg

Megszüntették a 4,70 Eurós minimális díjat, cserébe emelték a nagyobb távolságokra történő szállításokat. Ez azt jelenti, hogy nem éri meg az eddig legkedveltebb Párizson belüli kiszállítás a cégben dolgozók számára.

A helyi vállalkozók szakszervezetének (U2P) vezetője felhívást tett közzé. Az is nagy baj, hogy ráadásul ez az új árképzés erősíti az egyenlőtlenséget a kerékpáros- és a robogós kiszállítók között. Miközben a francia gasztronómia bekerült az emberiség kulturális örökségébe,egyre többen kész ételeket rendelnek. Ez a gazdasági szektor az utóbbi időszakban évről évre erősödik. A döntések hátterében állhat, hogy az angol Just Eat és a holland Takeaway.com szeretne egy egységes, nagy vállalattá alakulni. Ugyanis Londonban 25% -kal, Amszterdamban 4% -kal magasabb lett a cége bevétele. A befektetők örülnek a tervnek.

Franciaországban a házhoz szállítás piacát 3,3 milliárd euróra becsülik, vagyis a kereskedelmi vendéglátás 5%-át ők viszik, és ez minden évben 20% -kal növekszik. A Food Service Vision cég legfrissebb becslése szerint Franciaországban másodpercenként legalább három étel megrendelés érkezik, egy átlagos ebédkosár 16 €, a vacsora pedig 17 €. Az ágazat súlya várhatóan megkétszereződik a következő négy év alatt. Még a franciák is egyre kevésbé a régi, jó, bevált ételeket eszik!

(Forrás: Theguardian, La-croix)

süti beállítások módosítása