Kiemelt figyelmet fordítanak a diákok fogyasztóvédelmi tudatosságára
SZEMlélek 2019. szeptember 05.

Kiemelt figyelmet fordítanak a diákok fogyasztóvédelmi tudatosságára

Ebben a tanévben is pályázhatnak az iskolák.

tudatos_vasarlas_2.jpg
"Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" pályázatot hirdetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A pályázat egyik célja, hogy elismerje azokat az általános- és középiskolákat, amelyek érdemi intézkedésekkel, helyi programokkal, szemléletformálással segítik a fiatalokat a fogyasztóvédelmi ismeretek elsajátításában.
A kiírás arra ösztönzi az oktatási intézményeket, hogy tudatos fogyasztói szemléletet alakítsanak ki a diákokban. Ez különösen is fontos, mert az iskoláskorúak mára kiemelt célcsoporttá váltak, rendszeresen vásárolnak az interneten, közösségi oldalakon anélkül, hogy jogaikról, lehetőségeikről részletesebb ismeretekkel rendelkeznének, így könnyen befolyásolhatók.
tudatos_vasarlas.jpg
A közlemény szerint 2016 óta huszonkét általános iskola és negyvenegy középiskola, köztük két külhoni magyar intézmény részesült ilyen elismerésben és használhatja a "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" címet. A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatók, a pályázati felhívás és a kapcsolódó anyagok a kormányzati honlapon az ITM oldalán érhetők el.
(Forrás: MTI/OS; fotó: pixaby)
süti beállítások módosítása