Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb szobrát Szűz Mária tiszteletére építették
SZEMlélek 2019. szeptember 09.

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb szobrát Szűz Mária tiszteletére építették

Ami egy fogadalom teljesítésével kezdődött, mára az egész város ikonjává vált.

201809-_our_lady_of_the_rockies-_2.jpg

Mindössze tíz mérföldnyire Butta városától és több mint 3500 méterrel a környező völgy felett áll a Sziklás-hegység Szűzanya szobor. Hófehér és majdnem 30 méter magas. A szobor, amelyet kezdetben csak öt méter magasra terveztek, egy egész város ikonjává vált.

1979-ben Bob O'Bill, a város egyik lakosa, fogadalmat tett Máriának. Ha rákban szenvedő felesége meggyógyul, az udvarukban öt méter magas Szűz Mária szobrot épít.

O'Bill, aki évek óta villanyszerelőként dolgozott a város rézbányáiban - amely a világ egyik legnagyobb érckészlete volt - a város életének legrosszabb gazdasági helyzetébe került: a bányászati ​​társaságok elhagyták a várost, a munkalehetőségek megritkultak és az Egyesült Államok leginkább ír városának általános hangulata a padlót súrolta.

201809-_our_lady_of_the_rockies-_4.JPG

De O'Bill felesége teljesen felépült, és az ígéret bizony ígéret. A szobor nagyrészt a helyi közösség pénzéből, az ott fellelhető anyagokból és az ott élők munkaerejével készült. A munkát paradox módon segítette, hogy a várost elhagyó társaságok sok felszabaduló munkaerőt hagytak maguk után. Így többen tudtak segíteni a szobor kivitelezésében.

A szobor felállítását is csodás események kísérték, bővebben az alábbi(angol nyelvű) videóból tájékozódhatnak:

 Forrás:aleteia.org Képek:http://www.tales-from-a-pale-blue-dot.com

 

süti beállítások módosítása