A világ legnépszerűbb sportolója lett a magyar kajakos, Kiss Péter Pál
SZEMlélek 2019. szeptember 12.

A világ legnépszerűbb sportolója lett a magyar kajakos, Kiss Péter Pál

A megtisztelő címet augusztusban nyerte el a fiatal sportoló.

kiss_peter_pal.jpg

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) minden hónapban kiválaszt öt parasportolót, akik kiemelkedő teljesítményt értek el. A közönségre bízzák, hogy szavazataikkal döntsék el, melyikük legyen a hónap parasportolója.

Magyar sportoló még nem került eddig a jelöltek közé, hiszen számos sportágból választanak a világ legjobbjai közül. Kiss Péter Pál, a 16 éves kajakos az első, aki magyarként megmérettette magát ebben a mezőnyben, és rögtön szavazatcsúccsal nyerte a népszerűségi versenyt!

A fiatal Európa-bajnok sportoló a szegedi integrált kajak-kenu világbajnokságon nyert aranyérmével érdemelte ki a jelölést, hiszen rutinos kajakosokat előzött meg és szerezte meg a magyar csapatnak a tokiói paralimpiai kvótát – tudatta a Magyar Paralimpiai Bizottság .

Az IPC augusztusi szavazásának jelöltjei: Claire Cashmore angol triatlonista, Joyce de Oliveira brazil asztaliteniszező, Leani Ratri Oktila indonéz tollaslabdázó, Qu Zimao kínai tollaslabdázó. Péter és az angol soprtolónő, Claire között a szavazás végéhez közeledve egyre kisebb volt a különbség, azonban a magyar szavazóknak köszönhetően 7%-kal Kiss Péter Pál nyerte a megtisztelő címet. A szavazásról bővebben itt olvashatnak.

(Forrás: MTI/OS; fotó: honved.hu, origo.hu)

süti beállítások módosítása