Erőszakból született, boldog pap lett belőle
SZEMlélek 2019. szeptember 17.

Erőszakból született, boldog pap lett belőle

Alfar Antonio Vélez hálás, hogy anyja megtagadta az abortuszt.

pe-antonio.png
"Anyám legnagyobb büszkesége az volt, hogy megvédte az életem" - mondja a kolumbiai származású, misszionárius pap, aki lelkészként szolgál két argentin templomban. 2012-ben úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza személyes vallomását, reagálva a különféle latin-amerikai országokban az abortusz engedélyezését szabályozó jogszabályokra.


Az anyámnak nagy hite volt. Azt mondta, hogy a szörnyű körülmények ellenére a méhében hordozza egy új élet csodáját, egy olyan életet, amelyet Isten adott neki, és a saját meggyőződései miatt nem tudott eldobni. Azt mondta, hogy ha ezt Isten megadta neki, fel kell fedeznie az okát.

Antonio anyját 27 éves korában megerőszakolták. A terhesség fedezésére családja arra kényszerítette őt, hogy egy özvegy emberhez menjen feleségül, aki később erőszakoskodott vele. Évekig arra kényszerült, hogy vele maradjon, de Antonio megóvása érdekében elküldte őt a nagyanyjának. 

- Anyám elmondta nekem, mi történt. Sokan azt javasolták, hogy vettessen el engem. Mások azt javasolták, hogy adjon örökbe. Volt néhány ember, aki vállalt volna. Szörnyű súllyal nehezedett rám, mikor ezt megtudtam tíz évesen."

Egy napon a fiatal Antonio szembe fordult Istennel és kérdőre vonta:

 „Egy templomba mentem, hogy panaszt tegyek Istennek és megkérdezzem tőle, miért történt ez velem. Ahogy kiabáltam Istennel, egy pap odajött hozzám, és azt mondta, rosszul tettem fel a kérdést:

"Ne azt kérdezd, hogy miért, hanem azt, hogy mit lehet ebből kihozni" - mondta.

Azt mondta, hogy pontosan a helyzetem miatt hív el Isten nagy dolgokra.

Antonio hogy Isten egyenesen görbe sorokkal ír, és hogy az Úr eszköze lehet. Ezután elolvasta Antonio-nak a Jeremiás könyvének egy részletét, amelyben Isten hívja őt és ő ellenzi.Az Úr azt mondja neki: „Ne aggódj, mindent megteszek érted.” Antonio emlékszik, hogy „ez a beszélgetés mélyen belém íródott. Az a pap végül olyan lett nekem, mint az apám."

Mostanra ez a fiú, aki erőszak által fogant, egy boldog pap, aki védi az életet.

Forrás: aleteia.org

süti beállítások módosítása