Szombaton lesz a színházak éjszakája
SZEMlélek 2019. szeptember 18.

Szombaton lesz a színházak éjszakája

Nyolc éve tartják meg a Színházak éjszakáját szerte az országban.

vig-ok.jpg

2011-ben a Budapest Fővárosi Önkormányzat által fenntartott színházak eldöntötték, hogy megszervezik az első fesztivál jellegű közös eseményt. 2012. március 31-én óriási érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott az első Színházak éjszakája, Budapest színházai hatalmas tömegeket vonzottak. A programok között szerepelt báblabirintus, Operett- és musical-parádé, Éjszakai teázó, Táncmaraton színészekkel.

Idén szeptember 21-én, szombaton lesz a Színházak éjszakája mindenfelé az országban. 

A Fővárosi Bábszínházban például SZÜLETÉSNAPI KÉSZÜLŐDÉS lesz 70 ÉVES A BÁBSZÍNHÁZ címmel. 
Miskolcon gazdag programmal készül a Színházak éjszakájára a Miskolci Nemzeti Színház, szombat este 8 órától éjfélig lehetősége lesz a közönségnek betekinteni a teátrum kulisszái mögé, ahol nyílt próbákkal, színházi titkokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket. A legkisebb boszorkány című zenés mesejáték mutatkozik be, amelynek színes látványvilága nem csak a gyermekeknek lesz izgalmas. A Don Juan próbái is zajlanak színházban, a Szőcs Artur rendezésében készülő előadásba szintén betekinthetnek a látogatók. A színház tájékoztatása arra is kitér, hogy a programokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A Színházak éjszakája programsorozat karszalaggal látogatható, mely szabad belépést biztosít mind a 34 színház programjaira és a Kortárs Építészeti Központ csapatával közösen szervezett színháztörténeti sétákra, más rendezvényre és szolgáltatásra azonban nem érvényes.

(Forrás: szinhazakejszakaja.hu)

süti beállítások módosítása