Volt férjének adta az egyik veséjét
SZEMlélek 2019. szeptember 18.

Volt férjének adta az egyik veséjét

"Nem hagyhattam, hogy gyermekeim apa nélkül maradjanak."

web3-kidney-transplant-divorced-viral-fair-use.jpg

Amikor a szülők elválnak, a szakértők azt tanácsolják, hogy folytassák az együttműködést szülőként. Fontos, hogy együtt dolgozzanak gyermekeik nevelése érdekében.

Dan Pyatt és Kelly Hope már öt éve elváltak, dacára ennek, Kelly a szeretetből nagyszerű leckét adott családjának. Amikor rájött, hogy exének veseátültetésre van szüksége ahhoz, hogy életben maradjon, úgy döntött, hogy a donora lesz.

A londoni Guy kórházban az orvosok nem akarták elhinni, amit hallottak. Soha nem láttak még olyat, hogy valaki odaadná az egyik veséjét a volt házastársának.

Dannak és Kellynek két lánya van: Jeanie (11) és Billie (16), és Kelly azt mondta, hogy hajlandó az egyik veséjét adományozni értük. "Annak ellenére, hogy elváltunk, nem akartam, hogy gyermekeim apa nélkül maradjanak" – mondta.

A kórház  12 hónapig keresett vesedonort Dan-nek, sikertelenül. Kelly azonban a szükséges tesztek elvégzése után új reményt adott arra,hogy sikeres donor lehet, jóllehet a vércsoportuk összeegyeztethetetlen. A műtétet 2018-ban sikeresen elvégezték. Mára mindketten jól vannak.

Kelly és Dan gyermekeikkel szembeni példaértékű viselkedésük miatt kerültek a média figyelmébe.

"Lehet, hogy már nem vagyunk házasok, de még mindig egy család vagyunk és meg kellett hoznom ezt az áldozatot,hogy így is maradhassunk.” – mondta Kelly.

Kelly és Dan 11 éves koruk óta barátok; 18 éves korukban kezdtek el randevúzni és 31 évesen házasodtak. A válásuk ellenére ma is barátok.

Kelly már régóta tisztában volt Dan egészségügyi helyzetével, mert nem sokkal az esküvőjük után gyógyíthatatlan vesebetegséget diagnosztizáltak nála. Az orvosok akkor figyelmeztették: 10 éven belül transzplantációra lesz szüksége az élete megmentése érdekében.

Az évek során különböző okok miatt távolodtak el egymástól, ideértve a karriert és a személyes prioritásokat. Az otthoni helyzet egészségtelenné vált a gyermekek számára is, és emiatt úgy gondolták, a legjobb, ha elválnak.

A veseátültetés azonban megerősítette kötődésüket. Továbbra is úgy gondolják, hogy számukra a legfontosabb dolog a lányaik boldogsága és lelki egyensúlya. Ennek fényében megünnepelték Dan átültetésének sikereit úgy, hogy karácsonykor lányaikkal együtt családi nyaralásra mentek Párizsba. "Mindenki ezt kérdezi: Talán újra összejöttök? " - de mi máshogy látjuk ezt”- mondja Kelly.

Akár visszatérnek egymáshoz, akár nem, Kelly rendkívüli tanúságot tett Dan iránti szeretetéről. Dan azt mondja: „Ez valóban egy nagyon önzetlen cselekedet. Elképesztő, hogy a saját életét háttérbe szorítja valaki más megmentése érdekében. Kelly mindig a hősöm lesz.”

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása