"Angyalok" munkálkodnak a családokért...
SZEMlélek 2019. szeptember 19.

"Angyalok" munkálkodnak a családokért...

Családok Angyala-díjátadó ünnepséget tartott a kívánt gyermekek megszületéséért tevékenykedő civil szervezet.

3kiraly4.jpg

A megalakulásának 10. évfordulóját Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban ünneplő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom rendezvényén azok vehették át az Angelus Familiarum-díjat, akik „tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát” képviselték a nyilvánosság előtt.

A civil szervezet jelmondata Kopp Máriának, a mozgalom létrehozójának, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori igazgatóhelyettesének az a megállapítása, hogy

„a magyar családok több gyermeket szeretnének, mint amennyi aztán megszületik”.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetői 10 évente ítélik oda a Családok Angyala-díjat. Az ünnepségen a díjakon túl okleveleket adtak át a szervezet számos egykori és jelenlegi munkatársának, támogatóinak, jótevőinek. A rendezvényen és a díjátadón részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, aki fölvágta az ünnepi tortát.

3kiraly3.jpg

A díjazottak közül Novák Katalin elmondta, hogy a kormány célja, hogy minden fiatalnak akkor és annyi gyermeke legyen, amikor és amennyit szeretne, ehhez fontos, hogy a kormányzat ezzel a mozgalommal és más hasonló szervezetekkel együttműködjön. Az államtitkár a szülőket hősöknek, angyaloknak nevezte, akik sokat tesznek azért, hogy a magyar nemzet gyarapodó és fiatalodó legyen.

Balog Zoltán szerint „az angyalság, az apaság és az anyaság összetartozik”, mivel a szülők az angyalokhoz hasonlóan nem magukra, hanem küldetésükre, a gyermekeikről való gondoskodásra fókuszálnak. Az „önfeledés” a keresztény hitnek is lényege, aki erre képes, az rá tud csodálkozni társára, gyermekére és a világra – mondta.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyerekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése, amihez az kell, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit, és így megszülethessenek a kívánt gyerekek. Szeretnék, hogy a következő években több 1000 önállóan működő, helyi szervezete legyen a mozgalomnak.

A díjazottak névsora a képre kattintva olvasható.

(Forrás: MTI; fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom)

süti beállítások módosítása