5 éremmel zártuk a kerekesszékes vívó világbajnokságot
SZEMlélek 2019. szeptember 23.

5 éremmel zártuk a kerekesszékes vívó világbajnokságot

A magyar kerekesszékes vívók öt éremmel, egy arannyal, valamint két-két ezüsttel és bronzzal fejezték be szereplésüket a paralimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a dél-koreai Cshongdzsuban.

70651194_2336586896580395_3881795015537590272_n.jpg


A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka összeállítású tőrcsapat győzelme sporttörténelmi jelentőségű volt, mert - amint arra beszámolójában Nemcsik Zsolt szakágvezető emlékeztetett - korábban még egyetlen magyar együttes sem nyert kerekesszékes vívó-vb-n aranyérmet. A szakvezető hozzátette, csak a paralimpiai számokat figyelembe véve az éremtáblázaton a negyedik helyen végzett a válogatott.
    
A női tőrcsapat sporttörténelmi sikerét megelőzően Hajmási Éva tőrben (A kategória), valamint Mező Boglárka kardban (B) nyert ezüst-, míg Krajnyák Zsuzsanna párbajtőrben (A), továbbá a női párbajtőrcsapat - Dani, Krajnyák, Veres Amarilla - összeállításban bronzérmet.
    
A hétfői zárónapon a Hajmási, Mező, Veres alkotta együttes kardban az ötödik helyen végzett.
    
A vb a tokiói paralimpia kvalifikációs sorozatának legfontosabb állomása volt, az eredmények egy világkupához képest két és félszeres szorzóval számítanak be a rangsorba.

Forrás:MTI Kép:fb.com/Hungarian Wheelchair Fencing

süti beállítások módosítása