Kihirdették az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjait
SZEMlélek 2019. szeptember 23.

Kihirdették az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjait

Zurbó Dorottya A monostor gyermekei című filmje nyerte el a 4. Ars Sacra Filmfesztivál első alkalommal odaítélt fődíját.

ars.jpg

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese az Ott legbelül dal van című film (rendezője Mohi Sándor), a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Hűség című film (rendezője Szekeres Csaba), míg a rövid fikciós kategória díját Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmje kapta.

Az idei filmfesztiválra több intézmény is különdíjat ajánlott fel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő oklevélben részesítette Dobray György filmrendezőt kiemelkedő szakmai tevékenységéért és a Ketten című film megalkotásáért, a Katolikus Rádió Ördög Kovács Márton Elrejtezett emberség című filmjét jutalmazta, az Ars Sacra Alapítvány különdíjával pedig Somogyi Viktória A hit kiárusítása című filmjét ismerték el.

Az Ars Sacra Filmfesztivál vetítéseit a budapesti Tabán Artmoziban tartották szeptember 15. és 22. között. A benevezett száz, két évnél nem régebbi filmből a négytagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer és Gőbel Ágoston újságíró - negyvenkét alkotást választott a versenyprogramba.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása