Előbb Isten, aztán gördeszkázás kerekesszékkel
SZEMlélek 2019. szeptember 24.

Előbb Isten, aztán gördeszkázás kerekesszékkel

Ella French túllépte az előtte álló hatalmas akadályokat a szülei és a hite segítségével, hogy bajnokká váljon.

web3-ella-frech-wheelchair-instagram.jpg

15 éves korában Ella French mindenkit megdöbbentett a bátorságával, a Dallas-i és környékbeli parkok deszkás pályáin.

2 évvel később női a kerekesszékes „deszkázás” bajnoka lett, legyőzve 20-30 éves tapasztalt sportolókat.

Az embereket lenyűgözte az ugrásaival és a veszélyes fordulataival. Ella mutatványainál és életkörülményeinél csak az Istenhez való hozzáállása lenyűgözőbb.

14925710_1833407053562455_3746692659579549730_n.jpg

Nyolc gyermek közül negyedikként jött a világra, tehetségesnek bizonyult a fociban és 9 éves kora előtt kiváló balettáncos is volt. Sajnos a 7 éves kora óta fennálló rheumatoid arthritisára (Ezen betegség során, genetikai rendellenességre visszavezethetően a szervezet saját építőelemeit megtámadó gyulladásos (autoimmun) folyamat indul el, és ez az ízületi felszínt borító hártya gyulladását eredményezi.) szedett gyógyszer mellékhatásaként kialakult nála a Guillain-Barre szindróma, amely izomgyengeséget és idegkárosodást okozott, így kerekesszékre lett szüksége.

Annak ellenére, hogy nehéz időket élt meg családjával együtt, mára egy olyan sportágban találta meg önmagát, mely tükrözi a belsőjét és a hitét: azért él, hogy minden ugrást túléljen. Sokat köszönhet édesanyjának, aki bátorítja és igyekszik a lehető legjobb életet biztosítani a lánya számára.

Egy 6 évvel ezelőtti, cross fit megmérettetésen történt sorsdöntő találkozást követően az édesanya segítséget kért az adaptív sportolótól, Angel Gonzaleztől, hogy motiválhassa a lányát. Gonzalez válasza az adaptív atlétika volt. Az azóta családi baráttá vált férfi ezt mondta Ellának: „Mindig lesznek akadályok és nem lesz minden elérhető  egy kerekesszékes atlétának", de ez nem állíthatta meg a lányt.

Az édesanya elkötelezettségének köszönhetően, Ella képes elmenni olyan deszkás parkokba, amelyek kerekesszékesek számára is használhatóak. Keményen edzi a felső testét, hogy a világbajnok mozdulatokat végre tudja hajtani. Még lenyűgözőbbé teszi a történetet, hogy mindazok ellenére, hogy talált egy olyan sportot, amelyben kiemelkedik és szereti is, még mindig sok időt veszít az óriási fájdalom miatt, amely az ízületeiben érez és mégsem panaszkodik.

A 2018-as évi kihagyását, mely alatt konfirmálásra készült fel, így magyarázta:

„Szeretem a deszkázást, de Isten sokkal fontosabb számomra. Egy következő évben is lehetek bajnok.”

13102778_1749165201986641_953315684808959620_n.jpg

Ella most a visszatérésre készül. Tervei szerint 2020-ban visszaveszi a bajnoki címet, egyszerűen azt mondja:

„Minden fáj, de ülhetsz a fájdalomban és panaszkodhatsz, vagy befogod a szádat és játszol.”

 Forrás:aleteia.org Képek:fb.com/Ella Frech

süti beállítások módosítása