Önkénteseket keresnek vakvezető kutyák kiképzésére
SZEMlélek 2019. szeptember 24.

Önkénteseket keresnek vakvezető kutyák kiképzésére

Vakvezető kutya jelölt labrador kölykök neveléséhez toboroz önkénteseket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

labrador.jpg

Olyan önkénteseket keres az MVGYOSZ, akik vállalják, hogy egy 8 hetes kölyökkutyát magukhoz vesznek és 10 hónapon keresztül nevelik az MVGYOSZ vakvezető kutya-kiképzői szakmai útmutatása és támogatása, valamint egyéb támogatások segítségével. A tevékenységet egy élmény gazdag és informatív nyíltnap keretében lehet megismerni az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző központban.

Az MVGYOSZ Magyarországon elsőként kezdte el a vakvezető kutya kiképzést, melyet már több mint 40 éve folyamatosan végez. Eddig több, mint hétszáz vakvezető kutyát képzett ki és vizsgáztatott le. A Kölyöknevelési programot a 90-es évek közepén honosította meg, angliai mintára. Az utóbbi 5 évben a Vakvezetőkutya-kiképző Központban több, mint 70.000.000 Ft értékben végzett infrastruktúra- és humánerőforrás fejlesztés eredményeként 2018-ban 18 kiképzett vakvezető kutyát bocsátottak sikeresen vizsgára. Az igények kielégítése akkor tud megvalósulni, ha a kiképzéshez elegendő, jól szocializált kutya áll rendelkezésre. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy kellő számú önkéntes segítse a munkát.

További információ olvasható a kampányról: www.mvgyosz.hu

Kölyöknevelési programfelelős: Rózsa Katalin, rozsa.kata@mvgyosz.hu 06305058007

(Forrás: OS)

süti beállítások módosítása