Nem tud járni, de kerekesszékben is misézik a tábori püspök
SZEMlélek 2019. szeptember 26.

Nem tud járni, de kerekesszékben is misézik a tábori püspök

A szekszárdi születésű Bíró Lászlót Szekszárd díszpolgárává avatták. Jelenleg Hévízen kezelik betegsége miatt, ezért személyesen nem tudta átvenni az elismerést.

birol2.jpg

Mivel nem tudott részt venni a rendezvényen, telefonos interjút adott a Tolna megyei hírportálnak. Bíró Lászlótól megkérdezték, hogy papi szolgálatát el tudja-e végezni? 

– Itt a kórházban is misézek, prédikálok, ami nagy öröm számomra. Sokan jönnek meghallgatni. Persze nem kifogástalan liturgikus pózban végzem a szolgálatot, hanem egyszerűen, kerekesszékben ülve. Gyakran eszembe jut II. János Pál pápa, akitől egyszer megkérdezte valaki: Szentatya, öregszünk, öregszünk? Mire ő rámutatott a fájós lábaira és mosolyogva azt mondta: az a jó, hogy alul kezdődik. Hát nálam is ez a jó…

Kitüntetéséről pedig ezt mondta:

– Minden kitüntetés örömünkre szolgál, de a szülőföldben vannak a gyökereink, s ami onnan jön, tápláló, erősítő. Sokszor beszélek arról, hogy a gyökerét veszített ember megvezethető. A mai ifjúság elvesztette a gyökerét, a hitét, a nemzeti tudatát, a családhoz való kötődését, borzasztóan kiszolgáltatott mindenféle ostoba divatnak, ideológiának. Jó, ha a szülők, nagyszülők megmutatják a gyerekeknek a régi fényképalbumokat, vagy kiviszik őket a temetőbe, hogy emlékezhessenek a felmenőikre. Kell, hogy legyen egy hely, ahol otthon vagyunk! Engem, ha Szekszárdon püspök úrnak szólítanak, akkor is a mélyben, az idősebbek körében, akikkel együtt nőttem fel, Laci, Lacikám maradtam.

(Forrás: teol.hu)

süti beállítások módosítása