III. globális klímasztrájk
SZEMlélek 2019. szeptember 27.

III. globális klímasztrájk

Budapesten szeptember 27-ére szervezik a klímatüntetést,  és korábban a hét során Gyulán és Pécsett is várható hasonló rendezvény.

 bangkok-thailand-september-20-thai-people-take-part-in-a-die-in-where-strikers-lie-on-the-gr-325007.jpg

A globális klímasztrájk várhatóan több nagy tech cég dolgozóit is aktivizálja. Az Alphabet, Amazon, Facebook és a Microsoft dolgozói is tüntetni fognak a klímahét során pénteken. Az Apple dolgozói is terveznek tüntetést a hétre.

Néhány cég dolgozói külön közösségi média oldalakat indítottak, mint például a „Google Workers for Actin on Climate Change”, „Microsoft Workers 4 Good”, „Amazon Employees for Climate Justice”, és „Facebook Employees for Climate Action”.

Az Amazon dolgozói azt követelik a cégtől, hogy 2030-ig csökkentse nullára a károsanyag kibocsátását, és hogy kezdje el elektromos kocsik tesztelését és bevezetését a leginkább szennyezéssel sújtott területeken. „Az Amazon vállalati dolgozóinak ideiglenes munkabeszüntetése  lesz az első alkalom, hogy  a tech ipar egyik szereplője ilyen módon áll ki a klímaügy mellett” – áll egy dokumentumban, amely  az Amazon dolgozói csoportjában jelent meg.

New York városban több mint 1 millió diáknak engedik meg, hogy kihagyja az aznapi iskolanapot, hogy részt vegyen a klíma tüntetésen. (Természetesen szülői jóváhagyás, illetve túl fiatal diákok esetében szülői kiséret szükséges.)

A Times szerint több mint 600 egészségügyi szakember írt alá egy digitális orvosi papírt, amiben arra ösztönzik a tanárokat, hogy engedjék el a diákjaikat, mert a klímaváltozás veszélyt jelent az egészségükre.

(Forrás: Portfolio.hu)

süti beállítások módosítása