Társat keres Isten. Talán épp téged?
SZEMlélek 2019. szeptember 29.

Társat keres Isten. Talán épp téged?

Mindenhatósága ellenére megbízik bennünk a Teremtő, általunk akar nagy dolgokat végbevinni.

tanosveny3.jpg

Miért van szüksége Istennek az emberre? Ezzel a dilemmával indítja a Keresztény Tanösvény videósorozatának újabb állomását Böjte Csaba testvér.

De tényleg! Ha Isten mindenre képes, mindenható, miért volt szüksége egy emberre, Máriára, hogy közénk jöjjön? Miért nem oldja meg a világ problémáit egy-egy csettintéssel? Miért hagyja, hogy embereken keresztül valósuljanak meg a szándékai?

Az egész üdvösségtörténetben azt láthatjuk - mutat rá a tanösvényen vándorlók vezetője -, hogy Isten társakat keres. Már az Ószövetség tele van olyan esetekkel, amikor földi "partnerei" viszik végbe az Úr szándékát. Ábrahám, Mózes, Jónás... Ők mind Isten hangjai, kezei, együttműködő társai. Az Újszövetségben ugyanilyen társ Mária, József, az apostolok.

Mindemögött az a hozzáállás húzódik meg, hogy Isten megbízik bennünk - megbíz bennünket, nem akar helyettünk, nélkülünk nagy dolgokat végbevinni. Még a keresztutat sem egyedül járja végig, elfogadja Simon segítségét. Megírhatta volna Jézus is a szeretet himnuszát, mégis Pál kapta a lehetőséget, hogy azt megfogalmazza.

Ez azért nem akármilyen megtiszteltetés! Isten társának, partnerének, hangjának, kinyújtott kezének lenni csodálatos hivatás.

De készen lennék én rá? Ilyesmi bizonytalanság járta át Mária szívét is, ám ezzel a nagyon emberi kétkedéssel együtt igent mondott, mert megbízott az őbenne megbízó Istenben.

Vajon lehetnénk-e olyanok, mint Mária? Miért ne?

A Keresztény Tanösvény egyik médiatámogatója a SZEMlélek értékmagazin.

Ide kattintva elérhető a Keresztény Tanösvény Facebook-oldala, ahol nem csupán a kezdeményezéssel kapcsolatos médiatartalmak érhetőek el egy helyen, hanem kérdezni, javasolni, hozzászólni is lehet az egyes állomások gondolatébresztő felvetéseihez.

süti beállítások módosítása