Megjelent: Szeretet csodaországban
SZEMlélek 2019. október 04.

Megjelent: Szeretet csodaországban

Csodaország olyan hely, ahol rendkívüli dolgok történhetnek. A váratlan felismerések, a mély tapasztalások és a határtalan fejlődés világa.

198109_640_riekje_boswijk.jpg

Az Ursus libri kiadta Riekje Boswijk-Hummel könyvét Szeretet csodaországban címmel. Csodaország olyan vidék, ahol könnyű eltévedni. A segítő szakemberek és a kliensek közötti kapcsolat alakulásában olyan tudattalan dinamikák játszhatnak szerepet, amelyek az események sodrása közepette nem észlelhetők. A végeredmény: a segítő és a kliens között törés keletkezhet, kapcsolatuk felbomolhat, az önismereti munka megszakadhat, sőt a kliens akár egy életre kiábrándulhat minden önfejlesztő módszerből.

Riekje Boswijk-Hummel holland pszichoterapeuta nagy szakmai tudására és emberismeretére alapozva világítja meg a segítő kapcsolat félresiklása mögött álló folyamatokat és pszichés mozgatórugókat. Rövid történetekkel és érthető magyarázatokkal szolgál, miközben a pozitív kimenetelű terápia és pszichés támogatás szempontjából fontos kérdésekre is választ ad: 

Milyen, mélyről jövő szükségletek elevenedhetnek meg ezekben a helyzetekben? Hogyan ismerhető fel és mit jelent az áttétel, illetve a viszontáttétel? Mi hívja életre ezeket? Hogyan kezelhetők? Mikor beszélhetünk arról, hogy egy terápiás vagy önfejlesztő csoport klánszerűvé vált? Egy segítő kapcsolatban milyen a célravezető hozzáállás a terapeuta részéről, és mely szerepek felvétele káros?

(Forrás: ursuslibri.hu)

 

 

süti beállítások módosítása