Nemzetközi bélyegkiállítás nyílt Budapesten
SZEMlélek 2019. október 04.

Nemzetközi bélyegkiállítás nyílt Budapesten

Ma kezdődött a HUNFILA 2019 Budapest Nemzetközi Bélyegkiállítás, melynek a Stefánia Palota ad otthont.

belyeg.png

Napjainkban sokan gondolják, hogy leáldozóban van a bélyeggyűjtés világa. Azonban a felhasznált bélyegeknek csak a száma csökken, a minősége nem - mondta a kiállítást megnyitó Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Hozzátette: mindig lesznek új bélyegek, még akkor is, ha már nem kell majd postai borítékra ragasztani őket. A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) által szervezett bélyegmustrára 12 országból érkeztek kiállítók.

A megnyitón adták át a 2018-as év legszebb bélyegének járó címet. Az elismerést a Kastélyok Magyarországon alkalmi bélyeg nyerte, amelynek alkotója Domi Eszter grafikus, kivitelezője az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. volt. Az ünnepélyes megnyitón bocsátották forgalomba a 92. bélyegnapi kétcímletű bélyegsorozatot és bélyegblokkot a hozzájuk tartozó alkalmi borítékkal együtt. Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte: a bélyegek az 1848/49-es szabadságharc kiemelkedő személyiségeinek és vértanúinak állítanak emléket.

A legelső magyar postabélyeget Kossuth Lajos rendelte Than Mór festőművésztől, azonban a szabadságharc bukása miatt a forgalomba helyezés nem valósulhatott meg - idézte fel. HUNFILA 2019 ideje alatt látható egy Herendi Porcelán-kiállítás, valamint Szendrei Judit képzőművész bélyegképeinek tárlata is a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása