A Lánglovagok tűzvédelmi e-tanfolyama segíti a társasházakat
SZEMlélek 2019. október 11.

A Lánglovagok tűzvédelmi e-tanfolyama segíti a társasházakat

Közös képviselőknek és lakóknak egyaránt nagy segítséget nyújt a november 9-ig elérhető képzés.

tuzolto.jpg

Közérthetően, fotókkal és videókkal illusztrálva, gyakorlati példákon keresztül mutatja be a lakóépületek tűzvédelmi szabályait a Lánglovagok Egyesület.
A Társasházak tűzvédelme 2019. e-learning célja, hogy a közös képviselők tisztában legyenek, mi mindenről kell gondoskodniuk, mi mindenre kell gondolniuk egy lakóházban a tűzvédelem kapcsán, a lakók pedig tudják, milyen alapvető tűzvédelmi szabályok betartása szükséges, hogy minél nagyobb biztonságban élhessenek, és tudják, mit kell tenni, ha mégis megtörténik a baj.

A tananyag egyebek között foglalkozik a tűzjelzéssel, a menekülés lehetőségeiről, a tűzvédelmi eszközök, berendezések, egyéb műszaki megoldások használati módjáról és jelöléséről, az ellenőrzési, felülvizsgálati, karbantartási kötelezettségekről. Megtudható, a menekülési útvonalon mit lehet és mit nem lehet elhelyezni, a vagyonvédelmi rácsok hogyan létesíthetők, miért fontos a tűzoltási felvonulási terület a tűzoltók beavatkozásakor. Kitér a Tűzvédelmi Házirend és a Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv készítési kötelezettségére. Az egyes témaköröket ellenőrző kérdések zárják.

Az ingyenes online tanfolyam a Lánglovagok Egyesület honlapján két hónapon át érhető el.

(Forrás: MTI/OS; fotó: pixabay)

süti beállítások módosítása