Bejegyezték Beer Miklós alapítványát
SZEMlélek 2019. október 19.

Bejegyezték Beer Miklós alapítványát

A szervezet fő célja a "leszakadt emberek" felemelésének támogatása.

beerm5.jpg

Ha közéleti hasonlattal akarnánk élni, úgy fogalmazhatnánk: a korábbi váci megyéspüspök előzetesen megígérte, hogy alapítványt fog létrehozni a szegények megsegítésére, majd be is tartotta a vállalását, állta a szavát.

Nem véletlen a politikai hasonlat, hiszen ő is ilyen képpel indítja újabb videóüzenetét. Arra utal ugyanis, hogy az önkormányzati választások kampányidőszakában rengeteg olyan plakáttal találkozhattunk, amelyeken egy-egy jelölt arcképe volt látható, hogy a szavazók megismerjék és így tudják eldönteni, kire is szavaznak valójában.

Jézus a püspök szerint valami hasonlót tesz akkor, amikor arra irányítja a figyelmet, hogy a szenvedő, rászoruló, bajbajutott emberekben igyekezzünk felismerni az ő képmását. Ezért fogalmaz úgy az evangéliumban, hogy éhezTEM és ennem adtatok, szomjazTAM és innom adtatok...

Jézus azonosulni akar minden rászoruló emberrel, s az már rajtunk múlik, hogy felfedezzük-e bennük őt.

Miklós püspök János apostol első levelét is idézi, amely önvizsgálatra hív: hogyan mondhatjuk, hogy szeretjük Istent, akit nem látunk, ha a mellettünk élő embert nem szeretjük, akit látunk?

– Az alapítványunkat bejegyezték – közli a főpásztor. A szervezet célja az előbb megfogalmazottak nyomán segíteni a bajbajutott embereken, merthogy Beer Miklós szerint a legégetőbb társadalmi feladat a "leszakadt emberek" felemelése.

– Nézzünk csak körül! Van lehetőségünk! Nekünk kell eldöntenünk, van-e együttérző szívünk, észre akarjuk-e venni Jézus arcát a rászoruló emberben – hív cselekvésre a nyugalmazott püspök.

Aki egyetért Beer Miklóssal, és szeretne támogatást nyújtani a kitűzött cél megvalósításához, az alábbi számlaszámra utalhatja adományát.

Szent Ferenc Szegényei Alapítvány
11742094-26993856

süti beállítások módosítása