Közéleti vitafórumot szervez a klímahelyzetről a Felelős értelmiség
SZEMlélek 2019. október 20.

Közéleti vitafórumot szervez a klímahelyzetről a Felelős értelmiség

Még van néhány szabad hely az október 31-én tartandó eseményre.

klima_1.jpg

Amint a SZEMléleken is beszámoltunk róla, a közelmúltban megalakult a "Felelős értelmiség" nevű közösség hazánkban. A csoport vezetője, Pálinkás József értékmagazinunknak adott interjújában úgy fogalmazott: nagy szükség van ma kéznyújtásokra.

Ennek egyik jeleként kerül sor egy olyan budapesti tudományos fórumra, ahol közéleti szempontból tárgyalnak a környezetről, a klímahelyzetről, az ökológiai politikáról hazánk és az Európai Unió vonatkozásában.

Az október utolsó napján Budapesten sorra kerülő eseményen a rövid, problémafelvető előadásokat két blokkban vita követi - ez is utal rá, hogy a megszólalók nem tudják, hanem keresik a válaszokat, s bíznak benne, hogy a jelenlévők értékesen hozzájárulnak majd a megfelelő utak, irányok felismeréséhez.

Néhány cím a vitaindító témák sorából: Mennyire és mivel veszélyezteti az ember az őt éltető környezetet? / Klímaváltozás: nyilvánvaló és rejtett veszélyek / A klímaváltozás hidrológiai hatásai: több árvíz, több aszály – mit tehetünk? / Környezetvédelem: bevétel vagy kiadás?

Aki szeretne személyesen részt venni az eseményen, ide kattintva jelezheti szándékát elektronikus levélben a szervezőknek.

(Illusztráció: publicsource.org)

süti beállítások módosítása