Ezért is lesz izgalmas a mennyek országa
SZEMlélek 2019. október 20.

Ezért is lesz izgalmas a mennyek országa

Haladunk tovább a Keresztény Tanösvényen, ezúttal a Szentlélek működésére rácsodálkozva.

bcs_6.jpg

Böjte Csaba videósorozatában a lélektelen világ vízióját állítja szembe a lélek által átjárt élettel. Felvezetésként rámutat: sokszor érezzük magunkat magányos szigetnek, mintha egyedül lennénk a nehézségeinkkel. De ez csak alkalmi látszat. Hiszen az anya sem "összerakja" a gyereket 9 hónap alatt, hanem eszik, alszik, sétál, miközben a méhében megformálódik a gyermek teste, szelleme. Tanévkezdéskor is érdemes gondolnunk arra, hogy nem csupán az lesz a gyermekben, amit tanárok, szülők a fejébe gyömöszölnek.

Van itt valami, van itt valaki, aki jelen van a világban, működik, formál, alkot, alakítja a világot.

– Ha én csak abban hinnék, hogy politikusaink, államférfiaink milyen jövőt tudnak elképzelni, megvalósítani az emberiség számára, akkor, azt gondolom, nyüszítve, félve bújnék el egy egérlyukban – érzékelteti a lelketlen élet lehetetlenségét Csaba testvér.

Szerinte azért is lesz izgalmas a mennyek országa, mert akkor majd rájövünk, a Szentlélek mennyiszer és hogyan segített bennünket, hányszor fogta meg a kezünket. Ahogy a Bibliában szerepel: benne élünk, mozgunk és vagyunk, itt van körülöttünk, bízzunk benne.

– Hiszek a Szentlélekben, hiszem, hogy képes évezredeket túlélő intézményeket vezetni.

Ahogy a mazsola benne van a kalácsban, valahogy úgy vagyunk mi is benne a Szentlélek végtelen szeretetében

– zárja gondolaébresztő üzenetét a ferences szerzetes.

A Keresztény Tanösvény egyik médiatámogatója a SZEMlélek értékmagazin.

Ide kattintva elérhető a Keresztény Tanösvény Facebook-oldala, ahol nem csupán a kezdeményezéssel kapcsolatos médiatartalmak érhetőek el egy helyen, hanem kérdezni, javasolni, hozzászólni is lehet az egyes állomások gondolatébresztő felvetéseihez.

süti beállítások módosítása