Megtévesztő reklámkampányra figyelmeztet a Magyar Hypertonia Társaság
SZEMlélek 2019. október 22.

Megtévesztő reklámkampányra figyelmeztet a Magyar Hypertonia Társaság

A magas vérnyomás elleni készítmény hirdetése visszaél az emberek hiszékenységével.

a_3.jpg
Az utóbbi hetekben egy ReCardio nevű készítménnyel kapcsolatban számos ponton valótlanságon alapuló reklámkampány indult. A reklám nem létező intézmények nem létező fejlesztéseire utal. Az állampolgárok hiszékenységének kihasználásával teszi ezt, az azonnali internetes megrendelés és gyors haszonszerzés céljából - áll a Magyar Hypertonia Társaság figyelmeztetésében.
- Társaságunk felhívja a figyelmet, hogy a ReCardio-ról semmilyen tudományosan megalapozott ismeretet nem közöltek az elérhető szaklapok és ezért a hazai szakhatósághoz (OGYÉI) fordulunk az ügy kivizsgálása érdekében.
Hangsúlyozzuk, hogy a hipertónia beállított gyógyszeres kezelésének elhagyása a szív-és érrendszeri rizikó azonnali és jelentős növekedésével jár!
Társaságunk a hazai és a nemzetközi tudományos élet eredményeit szorosan követi és az új, ígéretes terápiás lehetőségekről a közvéleményt ahogy eddig is tette, továbbra is tájékoztatja. 
A magasvérnyomás-betegség a szív- és érrendszeri halálozás legjelentősebb kockázati tényezője. Ugyanakkor életmód változtatással és a rendelkezésünkre álló gyógyszerekkel jól kezelhető és a kezelés fenntartásával a halálozási kockázat jelentősen csökkenthető.
A hipertónia esetén adható gyógyszerek évtizedes fejlesztések, megalapozott módszertannal kivitelezett tudományos vizsgálatok, szigorú hatósági engedélyeztetés és ellenőrzés után váltak alkalmazhatóvá, hatásosságukkal kapcsolatban több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk.
(Forrás: MTI/OS; fotó: pixabay)  
süti beállítások módosítása