Az innovációról kezdődtek programok diákoknak
SZEMlélek 2019. október 22.

Az innovációról kezdődtek programok diákoknak

Országszerte programokat rendez középiskolásoknak a Startup Campus

b_3.jpg
Országszerte tíz helyszínen rendez programokat az innováció iránt érdeklődő középiskolás diákoknak a Startup Campus - közölték a program szervezői az MTI-vel. A rendezvénysorozat egyes állomásain 80-100 fiatal előadásokon és innovációs műhelymunkában vehet majd részt.
Az innovációs középiskolai roadshow-val a Startup Campus célja, hogy ösztönözzék vállalkozások alakítását. Ennek érdekében nemzetközi tapasztalataikat, gondolkodásmódjukat és technikáikat osztják meg a fiatalabb generációval.
Népszerűsítik az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt is, amelyet a Magyar Innovációs Szövetség huszonkilencedszer rendez meg. A tehetségkutató versenyről a szervezők által kiválasztott, startup-vállalkozássá fejleszthető ötletek gazdái mentoráló rendezvényeken vehetnek majd részt Budapesten.
A program előzményeként tavaly már megszervezték a Startup Campus High School projektet, öt budapesti gimnázium mellett Debrecenben, Szegeden és Kaposváron több mint hatszáz diákot megszólítva.
A programsorozatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködésével rendezik meg, először november 5-én Kaposváron, majd november végéig Miskolcon, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden, 2020-ban pedig további négy városban. A 2020/21-es tanévben szeretnék megduplázni a részt vevő városok számát.
(Forrás: MTI; fotó: startapcampus.hu)
süti beállítások módosítása