Idén 33 fővárosi és vidéki helyszín csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához
SZEMlélek 2019. október 24.

Idén 33 fővárosi és vidéki helyszín csatlakozott a Szabadulószobák Éjszakájához

Pénteken hatodik alkalommal rendezik meg a Szabadulószobák Éjszakáját, melyhez idén 33 fővárosi és vidéki helyszín csatlakozott.


escape.jpg

A 6. Szabadulószobák Éjszakája központi rendezvénye a fővárosi Sweet Escape-ben lesz, ahol Édes a szabadulás! címmel családbarát játékokat rendeznek.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, a játszani vágyók a www.szabaduloszobak.hu oldalon tudnak jelentkezni. Pénteken országszerte meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket.

A tájékoztató idézi Pattantyús Ádámot, a Szabadulószobák Éjszakájának főszervezőjét, aki elmondta, hogy a szabadulós játékokat a pszichológusok kifejezetten ajánlják például tinédzser korú gyerekeknek, akár osztálykirándulás alkalmával, de egy szimpla hétköznap esti baráti programnak is tökéletes lehet.

A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok, számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával.

A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különféle látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni játékot.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása