Coppola kapta a Lumière fesztivál díját
SZEMlélek 2019. október 25.

Coppola kapta a Lumière fesztivál díját

Hatalmas ovációval fogadta a közönség Francis Ford Coppolát a Lumière Fesztiválon Lyonban. A filmszakma élő legendája kapta idén a Lumiere-díjat.

kep_6.png

A filmvilág ismert szakemberei méltatták Coppolát. Pong Dzsunho dél-koreai filmrendező: Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek vele, mert ő igazán megváltoztatta a korát és a mozi világát.

Minden évben a filmvilág egy ismert alakja kapja a Lumiere-díjat Lyonban. A díjat a film feltalálóinak tartott Lumiére-fivérekről nevezték el, akik Lyonban éltek, és létrehozói a díjjal a filmművészet Nobel-díját kívánták megteremteni.

A kitüntettek közt volt korábban egyebek közt Clint Eastwood, Pedro Almodovar, Quentin Tarantino vagy Martin Scorsese. Tavaly 185 ezren vettek részt a fesztiválon.

A Lumière Fesztivál akkor érte el csúcspontját, amikor a Lumière-díjat odaítélték a világ egyik legnagyobb mozimesterének, Francis Ford Coppolának, és stílusosan ér véget vasárnap az Apokalipszis most vetítésével, ez a film végső rendezői változata - mondta el helyszíni tudósítónk.

(Forrás: Euronews)

süti beállítások módosítása