Az emberség kitüntetése - Átadták a Batthyány-Strattmann László-díjat
SZEMlélek 2019. október 31.

Az emberség kitüntetése - Átadták a Batthyány-Strattmann László-díjat

A gyógyítás szellemisége évezredeken keresztül nem változott, "a szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét" - mondta az emberi erőforrások minisztere az egészségügyi szakmai díjak átadásán.

batthyany.jpg

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott, a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen azokat gyógyította, akiket mások már nem.

Batthyány-Strattmann László dúsgazdag arisztokrataként élvezhette volna az élet minden örömét, de ő az I. világháborúban, majd azt követően is a legnyomorultabbaknak, legszegényebbeknek szentelte életét. (Erről néhány napja oldalunkon is olvashattak.)

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, hogy akik ezt a díjat kapják, ugyanezt a szellemiséget képviselik.

Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése.

Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat adott át Kásler Miklós miniszter és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Batthyány-Strattmann László-díjban nyolcan, Pro Sanitate-díjban huszonheten részesültek, tizenöten miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása