"Ő volt az élet magja a halál száraz földjében"
SZEMlélek 2019. november 04.

"Ő volt az élet magja a halál száraz földjében"

Jessica az esküvője napján hunyt el, de születendő lánya életben maradt.

img_20190919_160454.jpg

A kislány a sürgősségi császármetszésnek hála menekült meg, bár az édesanyja már nem lehet velünk.  Szeptember 14-én, Jessica egy pillanatra megrogyott, mielőtt elindult lefelé a Brazíliai San Paulóban található templom lépcsőjén, ahol Isten előtt fogadott volna örök szerelmet a 31 éves tűzoltónak, Flavio Gonçalves-nek. Az esküvő időpontját Jessica váratlan, de örömteli áldott állapota miatt hozták előbbre.Miközben Flavio a templomban várt, leendő menyasszonya, már a betegség első tüneteit mutatta a templom felé induló limuzinban. Néhány családtagja pánikrohamnak gondolta, de egyre rosszabbul lett, szédülésre és tarkótáji fájdalomra panaszkodott. Fokozódó tüneteit a preeclampsia okozta, ami terhességi magas vérnyomás betegség, vagy terhességi mérgezés néven is ismert.

A vőlegényt egy családtag figyelmeztette menyasszonya állapotáról, aki rohant, hogy segítsen neki. Tragikus pillanat volt. Flavio így mesélt erről:

„Az oltárnál vártam őt, mikor az unokatestvérem befutott a szőnyegen és mondta, hogy Jessica elájult. Kinyitottam az autó ajtaját és ő bent feküdt, de egy pillanatra visszanyerte az eszméletét és beszélt hozzám. Mondtam neki, hogy „Itt vagyok, szerelmem.” Azt válaszolta, hogy minden rendben van, de a tarkójában erős fájdalmat érez. Kivettem őt a limuzinból, elkezdtem az elsősegélynyújtást, és kértem a szintén tűzoltó barátaimat, akik vendégként voltak jelen, hogy segítsenek nekem.”

Jessicát a kórház sürgősségi osztályára vitték, majd egy magánklinikára szállították át. Nagyon súlyos állapotban volt: A preeclampsia stroke-ot és belső vérzést okozott. Az orvosok sürgősségi császármetszést hajtottak végre, így megmentve Jessica és Flavio kicsiny, 29 hetes, meg nem született lányát, Sophia-t. Az édesanya, akit agyhalottnak nyilvánítottak, a műtét után meghalt.

Csak az után ment el, miután életet adott lányának.

„Bizony, bizony, mondom nektek: ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz.” János 12:24

Az újszülött kislány súlya nagyjából 930 gramm, hossza mindössze 34 cm volt. A gyermek szerencsére egészséges,  intenzív újszülött ellátásra vitték, ahol két vagy három hónapig kell maradnia. Flavio kollégái adománygyűjtő kampányt indítottak a váratlan tragédia során felmerülő egészségügyi költségek fedezésére. Csupán néhány óra elteltével elérték a kitűzött összeg 194%-át.

A „Sophia” név jelentése bölcsesség, de ez a kislány a reményt testesíti meg!

Jessica és Flavio fiatal, gyönyörű pár voltak. Úgy tűnt, a jövőjük tele van lehetőségekkel. Ehelyett Jessica tragikusan elhunyt. Vége? Azt mondhatnánk, nem.  Egyrészt, van egy gyönyörű lányuk. Ki tudja, mennyi szeretetet hoz még majd a világunkba! Másrészt Jessica szervdonor volt, ezzel a döntésével pedig új élet esélyét adhatja másoknak. Az esküvő lemondása után a család minden megmaradt ételt a helybéli rászorulóknak adományozott.

Flavio így nyilatkozott a Crescer nevű brazil weboldalnak:

„Jessica nagyon különleges nő volt, tele fénnyel, aki minden nap megmutatta nekem, hogyan is kell bánnom a nőkkel. Ez az, amit most a lányunkkal, Sophiával szeretnék tenni, hiszen ő egy darabka Jessicából, ami itt maradt velem.”

(Forrás: aleteia.org)

 

 

süti beállítások módosítása