Magyar diákok nyerték a fenntartható innovációról szóló verseny fődíját
SZEMlélek 2019. november 04.

Magyar diákok nyerték a fenntartható innovációról szóló verseny fődíját

A Wizz Air kihirdette a diákoknak kiírt, WIZZ Youth Challenge elnevezésű versenyének nyerteseit és díjazottjait.

73324456_2400550546681155_8030849709713129472_n.jpg
Az egyetemisták részvételével tartott megmérettetésen a diákok bemutathatták problémamegoldó képességüket, kritikus gondolkodásukat és éleslátásukat a valós életből vett üzleti kihívásokra adott megoldásaikkal – írja a Turizmus Online.
A versenyen a diákok feladata az volt, hogy olyan innovatív elképzeléseket küldjenek el és mutassanak be, amelyeket a Wizz Air is felhasználhat a fenntarthatósági stratégiájában.

A 220 jelentkező csapatból végül 24 kapott meghívást a verseny budapesti elődöntőjére, hogy elképzeléseiket a Wizz Air vezetőinek is bemutassák. Az elődöntős csapatok Magyarországról, Ausztriából, Dániából, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Svájcból, Svédországból és Szerbiából érkeztek, hogy panelszekciókban mutassák be pályázatukat a Wizz Air munkatársainak és független szakembereknek.

A verseny döntőbírái között volt Stephen Jones, a Wizz Air Hungary vezérigazgatója, Marion Geoffroy, a Wizz Air Holding vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója, Antal Alexa, fenntarthatósági szakértő és Ábrahám Zsolt, a Case Solvers alapítója.

A döntőben végül négy csapat versengett a győzelemért. A nyertes a Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-európai Egyetem magyar diákjaiból álló csapat, a Goldsmith+ lett.
Ötletük lényege az volt, hogy a Wizz Air foglalási rendszere az utasoknak különféle környezetbarát megoldásokat ajánljon fel, amelyekkel a saját ökológiai lábnyomukat karbonsemlegessé tehetik.

Projektjükben szerepelt emellett egy környezetvédelmi alap elindítása és egy „Zöld Nagykövetek” elnevezésű, a környezetvédelem és környezettudatosság iránt elkötelezett utazóközönség felépítése is.

Forrás: magyarsikerek fb oldala

süti beállítások módosítása