Nagykoalíciós megállapodás az Országos Örmény Önkormányzatban
SZEMlélek 2019. november 07.

Nagykoalíciós megállapodás az Országos Örmény Önkormányzatban

Több évtizedes belső konfliktus érhet véget.

akop.jpg

Az egyes örmény gyökerű közösségek és egyének kötelesek békésen egymás mellett élni, nem bánthatják, sértegethetik egymást. Tiszteletben tartják a más közösségek múltját, hagyományait, hitéletét, kulturális- és szellemi örökségét és tulajdonát.
Az egyes örmény közösségeknek joguk van saját elképzeléseik szerint megélni örmény identitásukat, vallásukat és ápolni hagyományaikat az anyanyelvűségük szerint, magyar, vagy örmény nyelven. Minden megválasztott örmény nemzetiségi önkormányzati képviselő legyen minden, az örmény nemzetiséghez tartozó magánszemély, vagy közösség elhivatott képviselője - többek között ez szerepel abban a nyilatkozatban, amit a kisebbségi önkormányzat képviselői vállaltak.

A november 5-én megalakult új Országos Örmény Önkormányzat tájékoztatta választóit, hogy az alakuló ülésen nagykoalíciós megállapodás jött létre az Örmény Kulturális és Információs Központ Egyesület és az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület képviselőcsoportjai között. E megállapodás az EÖGYKE által kidolgozott Közös Örmény Célok Nyilatkozatában foglalt elvek mentén jött létre.

A képviselők nagy többséggel megválasztották Akopján Nikogoszt (ÖKIKE) országos elnöknek (képünkön), dr. Issekutz Ákost (EÖGYKE) általános alelnöknek.
Ez a nagykoalíciós megoldás az örmény nemzetiségen belüli több évtizedes belső konfliktusnak vethet véget, mert a felek a békés egymás mellett élés szellemében kívánják folytatni munkájukat - fogalmaz az Arménia Népe Kulturális Egyesület MTI-nek elküldött híradásában.

(Forrás: MTI/OS; fotó: facebook)

süti beállítások módosítása