Athanasziosz Ghikasz, a thesszaloniki Szent Haralambosz-templomból tart előadást
SZEMlélek 2019. november 13.

Athanasziosz Ghikasz, a thesszaloniki Szent Haralambosz-templomból tart előadást

A Keresztény Hidak rendezvénysorozat harmadik alkalmán Athanasziosz Ghikasz atya, a thesszaloniki Szent Haralambosz-templom papja, egyetemi tanár tart nekünk előadást "Jelenkori problémák az ortodox teológia szemszögéből" címmel november 17-én vasárnap 17 órakor.

60342246_2015137588596564_2424927488665714688_n.jpg

Athanasziosz atya szakterülete a keresztény pszichológia, és lelkivezetés összekapcsolása. Több teológiai könyv szerzője, amellett - az áthoszi Szimonopetrasz-monostor szaloniki templomának papja lévén - szoros kapcsolatban áll a Szent Hegy lelkiségével is.

A Szent Hierotheosz Kápolna felhívása: Minthogy szeretnénk, ha a közönség is aktívan bekapcsolódhatna az est gondolatmenetének kialakításába, ezért ezúton is lehetőséget biztosítunk, hogy előzetesen is eljuttathassák kérdéseiket az előadóhoz. Mindenkit buzdítunk, hogy szégyenkezés és tabuk nélkül, bátran fogalmazza meg, ami lelkiség és pszichológia, modernitás és hagyományhűség, ösztönök, vágyak és lelkiismeret vagy bármilyen egyéb kérdésben foglalkoztatja. Kérdéseiket előre eljuttatjuk Athanasziosz atyának, s amennyire az est keretei engedik, igyekszik majd egy ortodox lelkigondozó szemszögéből választ adni rájuk.

Kérdéseiket az alábbi linket juttathatják el az előadóhoz:
https://forms.gle/AysRDrnbUPLzh5kT9

Helyszín: az Egyetemes Patriarchátus budapesti központja - VIII. kerület, Múzeum utca 11.
Időpont: november 17. - vasárnap este 18:00

 

süti beállítások módosítása