Kéktúra vetélkedő indul online és terepen
SZEMlélek 2019. november 14.

Kéktúra vetélkedő indul online és terepen

A gyerekek így ismerik meg a kéktúra útvonalon keresztül hazánk tájait.

a5_4.jpg
Hazánk leghosszabb, 1165 kilométeres, egybefüggő jelzett turistaútját, és az ezen bejárható tájakat igyekszik megismertetni a jövő természetjáróival a Kárpát-medencei gyerekeket megszólító vetélkedő, amelyre lezárult a jelentkezés.
Több mint ötszáz általános iskolás vetélkedik majd ebben a tanévben a Magyar Természetjáró Szövetség által koordinált "Indulj el egy úton..." című, az Országos Kéktúrát népszerűsítő vetélkedőn, melynek célja a legendás túraútvonal megismertetése, a természet tisztelete és a természetjárás gyermekkori megszerettetése.
a3_8.jpg
A vetélkedőbe tíz felvidéki és hét erdélyi csapat is jelentkezett, összességében a legnépszerűbb az ötödik-hatodik osztályosok között lett a verseny, ebben a korcsoportban indul az egyenként négy fős csapatok majdnem fele.
A vetélkedő első három fordulója online zajlik, a napokban kapják meg a feladatokat a versenyző csapatok. Közben terepi próbát is tesznek, majd március végén az online elődöntő következik és 2020. május 15-16-án a vetélkedő témáját is adó bakonyi kéktúra szakaszon, Monostorapátiban lesz a játékos, terepi túraversenyt és elméleti vetélkedőt is tartalmazó, személyes részvétellel zajló döntő.
A korosztályonkénti nyertes csapatok a Galyatetői Turista Centrum bakancsos szálláshelyén éjszakázhatnak 3 napig, a második helyezettek a seregélyesi Pelikán-Ház Erdei iskolában tehetik ugyanezt, a különdíjasok pedig az Erdélyben zajló Erőss Zsolt teljesítménytúrán vehetnek részt. A vetélkedő nyomon követhető az induljel.kektura.hu oldalon.
(Forrás: MTI/OS; fotó: /induljel.kektura.hu, wikipedia)
süti beállítások módosítása