99 évesen vált valóra az álma
SZEMlélek 2019. november 16.

99 évesen vált valóra az álma

A South Park-i Bernadette idősek otthonában élő Joyce Gardner története bizonyítja, hogy sosincs késő álmainkat valóra váltani.

pingui.jpgping1_1.jpg

Mint minden lakót, a 99 éves Joyce Gardnert is megkérdezték beköltözéskor, hogy van-e valami kívánsága. Miután a legtöbben tortát, különös filmeket kérnek, így az otthon tulajdonosát is meglepte Joyce kérése, aki pingvinekkel szeretett volna találkozni.

Talán maga sem gondolta, hogy szokatlan kérését komolyan veszik, de az otthon munkatársai elkezdték a szervezést. Joyce nem akart hinni a szemének, mikor néhány hónappal később megjelent az intézményben három, állatkertben szocializált pingvin: Pringle, Groot és Charlie.

Ezek a bájos madarak hihetetlenül kíváncsiak és kedvesek voltak. Mókásan körültotyogták az időseket és még azt sem bánták, ha megsimogatták vagy ölbe vették őket. Minden lakó fantasztikus élménnyel lett gazdagabb, kiváltképp a 99 éves nagyi, aki a látogatás után nyilatkozott:

- Mindig szerettem az állatokat, különösen a pingvineket. Az, hogy élőben láthattam, hogy megsimogathattam őket, azt hiszem, hogy életem egyik legszebb élménye volt.

pingvin.jpg

Az idősotthon vezetője, Elizabeth Stephens is elmondta véleményét:

- Mi a demenciával élő emberek gondozására szakosodtunk, és már elégszer megtapasztaltuk az állatterápia nyugtató, szorongásoldó hatását. Megfordultak már nálunk bárányok, alpakák, csirkék, sőt ragadozó madarak is. Mindig pozitív hatással voltak gondozottjainkra. Ez most sem történt másként. Boldog arcok és mosolygó tekintetek, bármerre néztünk.

(Forrás: sokszinuvidek.24.hu, videó: bbc.com)

süti beállítások módosítása