Szeressük jobbá Magyarországot! Benne vagy?
Gégény István 2019. november 18.

Szeressük jobbá Magyarországot! Benne vagy?

Megalakult a SZEMlélek Klub, a társadalomépítők közössége. Gyere, csatlakozz hozzánk!

sziv_1.jpg

A közelmúltban egy érdekes feliratra lettem figyelmes, amellyel eddig még soha nem találkoztam. A "Szeressük vissza Magyarországot" üzenet egy teherautó ponyvájáról köszönt rám, s egyből szíven talált. Igen, valami ilyesmire lenne szüksége ennek a nemzetnek! Teljesen feldobott a megszólítás, ám maradt egy kis tüske bennem, mégpedig a "vissza" kifejezés miatt. Miért nem előre? Amikor elhaladt mellettem a jármű, világos lett az összkép, ugyanis valamilyen Kárpát-medencét átfogó kulturális szervezet sajátos "reklámjáról" van szó.

Sokáig megmaradt bennem ennek a feliratnak a hatása, később arra is rájöttem, miért. Hiszen én is ezen fáradozom megannyi, vélhetően milliónyi polgártársammal együtt! Szeretnénk kiszeretni ebből az országból azt a sok jót, ami ott van bennünk, szeretnénk a mérgező viták, háborúskodást idéző indulatos oda- és visszacsapások helyett igazi párbeszédeket megvalósítani, s együtt, közösen építeni ezt a szép hazát. Legyen több szeretet közöttünk, a közösségeinkben, az utcán, a munkahelyen, a virtuális felületeken, az óriásplakátokon...

Néha vágyálomnak tűnik, de egy ideje egyre több olyan embert sodort a közelembe az élet, akik nem másoktól várják a megoldást, hanem mindezért tenni akarnak, akár áldozatot is szívesen hoznak a közös ügyért.

Így alakult meg a Felebarátok Egyesület, amelynek tagjai eddig is rengeteget tettek a közjóért, ám együtt még többre lehetünk képesek. Ez a szervezet adja a hátteret a SZEMlélek értékmagazinhoz is, s most még tovább kívánunk lépni.

A SZEMlélek Klub megalakításával az a cél, hogy bárki aktívan, élő módon bekapcsolódhasson abba a folyamatba, amelynek az a célja, hogy jobbá szeressük Magyarországot. Hidakat fogunk építeni társadalmi csoportok, közösségek között, megpróbáljuk bontogatni az idegenkedés, a szekértáborokban gondolkodás félelmet, indulatot gerjesztő falait, mindeközben olyan utakat keresünk, amelyeken járva együtt előbbre juthatunk.

A SZEMlélek Klubba bárki becsatlakozhat, ide kattintva azonnal kitölthető a nagyon egyszerű jelentkezési űrlap.

szk1.jpg

Ez a klub azt is elő kívánja mozdítani, hogy olvasóközönségből baráti közösséggé formáljuk a SZEMlélek által elért embereket, a világháló előnyeit a személyes találkozás értékével ötvözve. Ezért rendszeresen klubtalálkozókat szervezünk, az első ilyen alkalom hírével már sokan találkozhattak. December elején Balog Zoltán és Beer Miklós lesz a vendégünk, akik Süveges Gergő moderálásával fognak egymással és a jelenlévő klubtagokkal párbeszédet folytatni egyház és közélet kapcsolatáról. Az esemény részleteiről minden klubtagot közvetlenül értesítünk. Mindeközben már a következő, januári találkozó előkészületeit is megkezdtük.

Hiszünk benne, hogy összefogva sok lehetőség van a kezünkben, sok olyan dolgot megtehetünk, amelyek által ténylegesen jobbá szerethetjük Magyarországot. Ez nem lehetetlen, hanem igenis lehetséges küldetés. De más nem fogja megtenni azt, ami rajtunk múlik.

Egyre bővül a SZEMlélek Klub, a társadalomépítők közössége. Nem egyetlen hatalmas dolgot szeretnénk véghez vinni, hanem sok kis előrelépést. Veled előbbre juthatunk.

Benne vagy?

süti beállítások módosítása