A kapcsolati erőszak megelőzéséért kampányt indít az Országos Rendőr-főkapitányság
SZEMlélek 2019. november 25.

A kapcsolati erőszak megelőzéséért kampányt indít az Országos Rendőr-főkapitányság

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálattal együttműködve - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

001_osce_campaign_against_violence_fb_hu_1800x1800.jpg
Közleményük szerint "A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!" elnevezésű kampány hétfőtől december 4-éig tart. A program része az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet nemi alapon elkövetett erőszak, hozzátartozók közötti erőszak kezelésével foglalkozó projektjének.
    
Kiemelték: ha valaki úgy érzi, hogy ellene vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es - ingyenes - segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06-80-20-55-20-as krízisvonalát. Ha valaki úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel a helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon - tették hozzá.
    
Emlékeztettek, a 2013 júliusától hatályos Btk. óta törvény bünteti a kapcsolati erőszakot. "A törvény a testi sértés szintjét el nem érő, de a sértett emberi méltóságát súlyosan sértő erőszakos magatartásokat és a gazdasági ellehetetlenítést is bünteti"; súlyosabb megítélés alá esik az, aki cselekményét rendszeresen követi el - hangsúlyozta a rendőrség.

Forrás:MTI Kép:police.hu

süti beállítások módosítása