A nővér, aki megtörte az afrikai "átkot"
SZEMlélek 2019. november 25.

A nővér, aki megtörte az afrikai "átkot"

Julia nővér tudása és gondoskodása olyan sok embert mentett meg, hogy „Benin angyalának” hívják.

web-missionaire-julia-aguar-benin-julia-aguar-41747-ana-palacios_jpg-anesvad_org.jpg

Julia Aguiar nővér 43 éve van Beninben. 14 éves volt, amikor hallotta Isten hívását. Belépett a ferences rendbe , hogy életét Istennek és a szegényeknek szentelhesse, majd szülei engedélyével misszionárius lett Venezuelában. Később úgy érezte, hogy Isten azt szeretné, ha tudását Afrikában használná fel.

Érkezése után egy kórházban dolgozott egy másik misszionáriussal, Christian atyával, aki altatóorvosként szolgált. A szegények egészsége volt mindkettőjük a cél és arra vágytak, hogy tanúbizonyságot tegyenek Isten szeretetéről mindenkinek.

Julia nővérnek szembe kellett néznie egy olyan betegséggel, amely a helyi lakosságot sújtja. A Buruli-fekély egy olyan betegség, mely fogyatékosságot okoz. Beninben az ebben a betegségben szenvedőket átok sújtotta áldozatnak és a társadalomból kirekesztettnek tekintik. Nem törődnek velük.

Julia nővér tanulmányozta a betegséget és kidolgozott egy módszert a kezelésére. Le kellett győznie az előítéleteket, a babonákat és az erőforrások hiányát. Tudása és elkötelezettsége  diadalmaskodott.

Mára a Buruli-fekély diagnosztizálását és kezelését tekintve Julia nővér szaktekintélynek számít. 2009 - ben a Nápolyi Egyetem tiszteletbeli orvosi és sebészeti doktorrá nevezte ki őt. 

Vitalitása tartja őt Beninben. Nemrég létre hozott egy központot a fogyatékkal élő és mozgássérült gyermekeknek. „Gyakran ezeket a gyermekeket már a születéskor megölik, mert „varászlónak” tartják őket, akik megbabonázzák és megzavarják a saját családjuk egészségét… De ezek a gyermekek is csak élni akarnak. Csupán annyit kell tennünk, hogy vigyázunk rájuk, hogy egy nap ezt ők is megérthessék.” - mondja.

Julia nővér azt kéri, hogy a világ más táján élő emberek is emlékezzenek Beninre és vegyék észre, hogyan tudnak hozzájárulni azon emberek munkájához, akik közvetlenül segítenek:

„A nélkülözőknek segítségre van szükségük… A nélkülözőknek a TE támogatásodra van szükségük, Isten támogatására!

"Mi mindannyian kiváltságosok vagyunk itt, Európában és kötelességünk gondolni erre - de nem úgy, hogy bűnösnek érezzük magunkat. Tegyünk valamit a saját szintünkön úgy, ahogy a szívünk súgja.Köszönet mindazoknak. akik segítenek nekünk és különösen köszönjük Istennek." - mondja.

 A teljes cikk angol nyelven ide kattintva olvasható.

Forrás:aleteia.org

süti beállítások módosítása