Elrettentő Tetris challenge-dzsel próbálkozik a rendőrség
SZEMlélek 2019. november 25.

Elrettentő Tetris challenge-dzsel próbálkozik a rendőrség

Riasztó baleseti statisztikákat tett közzé a rendőrség az elmúlt hónapok adataiból kiindulva. Mivel eddig hiábavalónak tűnt minden erőfeszítés a balesetek számának csökkentésére, most új módszert választottak.

tetrispolice.jpg

 

Nem telik el úgy nap, hogy valaki ne halna meg az utakon. Egy gyerek, egy anya, egy apa, egy barát. Olykor egy nap többen is. Október gyalázatos volt ebből a szempontból: 71-en haltak meg útjainkon.

A statisztika 3 legfőbb tényezőt nevez meg a halálos balesetek okaként: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása és a kanyarodási szabályok megszegése.

Mindezek az életben egyet jelentenek: felelőtlenséget. Idén már több mint 500 horrortörténetet tudnának elmesélni. Majdnem mind megelőzhető lett volna.

A helyszínre érkező rendőrök nem csak a szétroncsolt testeket látják, hanem a megroppant életeket is. Mert mindig ők a rossz hír vivői. Nem kellett volna így lennie...! – mormolják magukban, amikor a rájuk meredő könnyes szemekbe néznek.

És igen, lehetett volna másképp is.

És lehet is, ha jól választod meg a sebességet.

Ha bekötöd a biztonsági övet.

Ha elsőbbséget adsz.

Ha kivilágítod az autót.

Ha megfelelő gumit veszel.

Ha nem ülsz ittasan az autóba.

Ha nem taszítod le az előtted lévőt a pályáról.

Ha nem szelfizel.

Ha nem menet közben élőzöl...

"Úgyhogy nagyon kérünk: NE HÍVD KI A SORSOT!" - írták a rend őrei a tetris challenge talán legelgondolkodtatóbb fotója mellé.

(Forrás: police.hu)