Éjfélkor záróra lenne a bulinegyedben is
SZEMlélek 2019. november 26.

Éjfélkor záróra lenne a bulinegyedben is

Niedermüller Péter, VII. kerületi polgármester arra emlékeztetett, hogy érzékeny kérdésről van szó, amit egyszerű tiltással nem lehet megoldani. Az önkormányzat vezetése olyan kerekasztal összehívását javasolja, amelynél a vendéglátósok, lakók, civil szervezetek és a kerület közösen dolgoznák ki az éjszakai nyitva tartást szabályokat.

 image_9.jpg

Az ügyet azért kellett újra elővenni, mert két éve az önkormányzat ugyan már megszavazta a kötelező éjféli zárást, de az nem vonatkozott Belső-Erzsébetvárosra. 

A javaslat szerint „az emberek partikultúrája normalizálódni fog, és este hattól tizenegyig is elég lesz nekik Erzsébetvárosban szórakozni”.

 

A november 25-ei önkormányzati ülésre Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros Egyesület képviselője által benyújtott javaslat szerint amennyiben a vendéglátóhelyeknek az új rendelet szerint éjfélkor be kell zárniuk,

A javaslattevő azt reméli, a klubok visszatérhetnek az olyan, barna és ipari zónákban lévő, netán külterületi részekre, ahol nem zavarják a városlakókat. Azok számára pedig, aki éjfél után is bulizni szeretnének, egy-két kiválasztott, hosszabb nyitvatartású klub állna a rendelkezésére.

„Nem kaphatna mindenki nyakló nélkül felmentést az éjféli záróra alól, csak azok a vendéglátóhelyek, amelyek gondoskodnak a zajszint jelentős mértékű csökkentéséról, gondot viselnek a tisztaságra, hajlandók takarítani maguk előtt, és az eddiginél sokkal hatékonyabban tudják biztosítani, hogy ne történjenek náluk bűnesetek, így ne forduljon elő kábítószerkereskedelem sem.” 

(Forrás: hvg.hu)

süti beállítások módosítása