Képeslap a rendőrségtől körözött bűnözőknek
SZEMlélek 2019. november 28.

Képeslap a rendőrségtől körözött bűnözőknek

Megmosolyogtató, mégis komoly kezdeményezés, amelyhez hasonló három éve ádventkor már hozott eredményt.

aa1_6.jpg
Európa huszonegy legkeresettebb bűnözőjének kézrekerítését reméli az európai rendőrség azzal, hogy képeslapot címeznek nekik, amit föltesznek az Europol honlapjára - közölte Radio France Internationale internetes oldala.
Kedves Farouk, tudnod, az élet sokkal szebb az édes Franciaországban. Reméljük, hamarosan visszatérsz hozzánk 
- áll a lapon angol nyelven, de az aláírás, «La police» franciául szerepel. A képen a turistákat csábító vörös bor, croissant, bagette, és persze az Eiffel torony. A képeslapra kattintva megjelenik a negyvennyolc éves címzett fényképe, és vörös betűkkel: körözve fegyveres rablás miatt.

Farouk Hachit 2009-ben húsz év börtönre ítélték, azóta szökésben van. Az Europol jelzése szerint észak-Franciaország, Belgium és Hollandia között váltogatta tartózkodási helyét.

A viccesnek tűnő kampánynak nagyon is komoly célja van: az emberek figyelmét felhívni arra, hogy nyitott szemmel járjanak és segítsék a rendőrséget a huszonegy bűnöző kézre kerítésében.

Ez a módszer 2016-ban már eredményes volt. Akkor adventi naptárt készítettek ezen elv alapján, és sikerült is elfogni három keresett bűnelkövetőt, köztük egy angol férfit, aki felszolgálóként dolgozott egy amsterdami kocsmában.

(Forrás és fotó: rfi.fr)
süti beállítások módosítása