Tetrischallenge-dzsel ünnepelte 10 000. táborozóját a Bátor Tábor.
SZEMlélek 2019. november 28.

Tetrischallenge-dzsel ünnepelte 10 000. táborozóját a Bátor Tábor.

A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. Mindezt ingyen. Hiszik, hogy a felhők fölött mindig süt a nap. Táboruk nem klasszikus értelemben vett tábor. Különleges élményekkel mozdítják ki a gyerekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is. 

78696144_10157854470869939_4125204757960720384_o.jpg

10 000 táborozó,100 millió mosoly! Így fest az égből az idén már felnőttkorú, 18 éves Bátor Tábor!
Látod mi minden van itt? Nálunk minden táborozó ennyi élménnyel találkozhat.  De persze nem csak a labda és a kenu jelenti a Bátor Tábort: nem hiányozhatnak a legfontosabbak, a táborozók �‍♂️és az önkéntesek sem! �‍♀️

2019 novemberében érkezett meg tízezredik táborozójuk, amit tetrischallenge-dzsel, azaz a tábori kellékek felsorakoztatásával ünnepelt meg az idén nagykorúvá vált, 18 éve működő alapítvány. A képpel üzenik, hogy minden egyes daganatos és krónikus betegséggel küzdő kis beteget millió élmény vár a hatvani bázisukon, ahol akár fél kézzel íjászkodhatnak, nem számít, ha kerekesszékben ülnek, mert azzal is felfedezhetik a magaskötélpályát, vagy a mankót eldobva önkéntesek segítségével rophatják a tábortáncot megannyi sorstársukkal. A táborozók úgy emlékeznek vissza az ott töltött napokra, mint "esély" és "újjászületés", a hosszú kórházi kezelések után "egy sziget, ahova a hajótörött kiúszik".
A közösség ereje meghatározó számukra, egy idei akadémiai kutatás azt is kimutatta, hogy a táborozók felnőttkorukban is a tábor hatásának tulajdonítják, hogy elfogadják a sokféleséget, képesek önfeledten megélni a pillanatot, és kitartóan állnak az életben felmerülő nehézségekhez. A szervezet 2015 óta a játék gyógyító erejét már a kórházakba is elviszi, hogy az ott küzdő hősöknek is megmutathassák: a felhők fölött mindig süt a nap. Az alapítvány programjai ingyenesek, minden kiadásukat magánszemélyek és vállalkozások támogatásából fedezik. Havi rendszeres adományával bárki segíthet nekik, hogy ígéretet tehessenek a következő 10 000 táborozónak is, hogy a tábor kapui mindig nyitva állnak majd. 

(Forrás: Bátor Tábor Alapítvány)

 

süti beállítások módosítása