Megkéselte egy diák a tanárát Győrben
SZEMlélek 2019. december 05.

Megkéselte egy diák a tanárát Győrben

Csütörtökön, dél környékén, tanórán megszúrt egy 17 éves diák egy fizikatanárnőt a győri Jedlik Ányos középiskolában.

jedlik.jpg

A rendőrség közölte, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták, a sértettet, vagyis a pedagógust a helyszíni ellátás után stabil állapotban szállították kórházba, nem volt közvetlen életveszélyben. Az 51 éves tanárnő állapotáról a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház adott tájékoztatást - eszerint több késszúrás is érte őt, hátán és alkarján is megsebesült, a későbbiekben műtétre is szükség lesz, jelenleg stabil állapotban van, megfigyelés alatt tartják.

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja azt mondta, megrendüléssel értesültek a történtekről. "Mindent megteszünk a diákok és kollégák érdekében, hogy ez az ügy tisztázásra kerüljön. A rendőrség is vizsgálódik, mi pedig pszichológus és más segítők közreműködésével igyekszünk segíteni."

A Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma vezetése minden diákot hazaküldött, mára vége a tanításnak.

Az intézményt a HVG 2018-as iskolai rangsora - a kompetenciamérések, az érettségi vizsgaeredmények és a továbbtanulási adatok alapján - az ország legjobb szakgimnáziumának minősítette.

(Forrás: kisalfold.hu, police.hu, index.hu, MTI)

süti beállítások módosítása