Videojáték a Vatikánban
SZEMlélek 2019. december 05.

Videojáték a Vatikánban

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb videojátéka, és most a Vatikán is elindította saját Minecraft-szerverét.

minecraft.jpg

A valóság egy még újabb szeletét Robert Ballecer, a techbloggerből lett katolikus pap vitte be a játékba. A jezsuita szerzetes Twitter-követőit szavaztatta meg, hogy melyik játékból szeretnének egy vatikáni szervert, ahol kevésbé toxikus környezetben, valódi közösségben tudnak játszani a hívő gamerek - egyértelműen, 64 százalékkal győzött a Minecraft, köszönhetően talán annak is, hogy a játékban nem az erőszak dominál, és korosztálytól függetlenül élvezhető.

A vatikáni Minecraft egyébként nagyjából ugyanolyan, mint bármelyik másik szerver, csak itt egy óriási világító kereszt jelzi, hogy máshol járnak a játékosok - írja a qubit.hu.

„Ez nem a technológiáról szól. Nem is igazából a játékról, hanem arról, hogy összehozzuk az embereket, akik aztán később talán a való életben is folytatni tudják a kapcsolatukat” – mondta a „Digital Jesuit” néven játszó Ballecer atya, aki azt is hozzátette, hogy a szerver iránti érdeklődés jócskán felülmúlta az általa tervezettet, ezért már a bővítésén dolgozik. 

Érdekességként egy videojátékokkal foglalkozó oldal szerzője megjegyezte: a közös cseten a közegben megszokott stílusban indult a beszélgetés, de az egyik törzsvendég „NE KÁROMKODJ" megjegyzéssel rögtön rendre utasította játékostársát. Szóval Ballecer atyának lesz dolga a moderálással, a pozitív légkör fenntartása érdekében.

Forrás: qubit.hu, fotó: rockpapershotgun.com)

süti beállítások módosítása